IMG_6270

Wereld

Ik fiets rond middernacht naar huis. Een man schreeuwt en schopt tegen een hek. Zijn fiets ligt op de stoep. Een vrouw kijkt zwijgend toe.
Ik loop door de supermarkt. Een oudere man schreeuwt tegen een jong meisje zonder mondkapje. Het meisje loopt geschrokkken door.
Ik wandel met de hond. Een vrouw vertelt me dat er allerlei dingen gebeuren die wij niet in de gaten hebben. Er woedt een wereldoorlog die wij niet zien. Maar volgens haar gaan de goeden winnen. Het is een rare wereld.
Ik loop door het bos. Een man zegt dat honden eigenlijk een constructiefoutje hebben. Ze zouden natuurlijk 80 moeten worden, zodat we langer van ze kunnen genieten. Hij wenst me een mooie dag en loopt verder.
Ik zit op de bank en wissel berichten uit met een vriend aan de andere kant van de wereld. Ik vertel hem over de sterfdag van mijn vader. Een nieuw bericht. Ik open het en hoor hem vioolspelen, eerst treurig, dan steeds lichter. Mijn tranen veranderen langzaam in een glimlach.
Ik loop naar mijn dochter die me vraagt naar haar toe te komen. Ze zat een week in haar kamer, bang om me ziek te maken. Ze steekt haar armen naar me uit en geeft me een lange knuffel. Het is een mooie wereld.

Reageer

Abonneren

Ontvang een bericht als er een nieuw verhaal geplaatst is.