Heks

Ze hoorde de stemmen. “Je gaat eraan, heks! Je zal branden!” Liefdevol wreef ze over haar bolle buik. Ze voelde een voetje tegen haar hand duwen.  De eerste trap tegen de deur. Ze pakte het broodmes. “Ik haal je hier weg, kleintje”, fluisterde ze. De deur vloog open. Ze sneed.

  1. BTY zegt:

    Er volgt dus nog een deel 3, want daar vraagt dit stukje wel om. Verrassend dat het er gruwelijk aan toegaat. Je houdt niet van horror om te kijken (lezen?), maar wel om zelf te schrijven.

    Kernvraag: blijft de heks en/of haar kind leven? Gek genoeg heb ik er nog nooit bij stilgestaan dat een heks ook een kind kan baren: een heksenkind (komt waarschijnlijk ook omdat heksen vaak als ‘oud’ verbeeld worden).

    • Maar dan heb je het over sprookjesheksen. En ik kom natuurlijk uit Limburg en daar zijn er genoeg heksenverhalen over jonge meisjes die op de brandstapel belanden. Ook mijn geboortedorp heeft een eigen heksenverhaal. En waarschijnlijk waren de heksen van toen de kruidendokters van nu. Ik vind het in ieder geval fascinerend, die verhalen..

Reageer

Abonneren

Ontvang een bericht als er een nieuw verhaal geplaatst is.